11 bra böcker inom Positiv Psykologi

11 bra böcker inom Positiv Psykologi

Min fantastiska lärare Tal Ben-Shahars bok finns med på Inc.com’s lista över 11 topplistade böcker inom området Positiv Psykologi. Tal har även skrivit en bok som heter The Joy of Leadership som ger en bra bild av vad ledarprogrammet Potentialife som han utvecklat med Angus Rideway handlar om. De 5 områden som Tal genom sin forskning funnit är det som skiljer framgångsrika ledare (och med det menar han framgång i vidare bemärkelse) från andra är:

  1. Styrkor, bli medveten om dina styrkor och använd dem varje dag. Låter ju lätt, men du anar inte hur många av oss som faktiskt har rätt dålig koll på vad vi är bra på. Vad vi inte är så bra på kan vi däremot rabbla i sömnen.
  2. Hälsa, stort område men fokus här ligger fokus på förståelse att det inte är stressen i sig som är farlig utan bristen på återhämtning.
  3. Närvaro, människor som är närvarande i allt de de gör blir effektivare och mindre splittrade. Det mår inte bara bättre psykiskt de får också mer gjort!
  4. Relationer, att öva sig på att vara ärlig och autentisk på ett positivt sätt. Inte helt enkelt att få ihop den kombinationen till  en början…
  5. Syfte, det låter så stort…att hitta sitt syfte. Men Tal menar att redan där går vi fel. Det handlar inte nödvändigtvis om att hitta syftet och meningen med livet, utan att hitta syftet med det du gör just nu.

https://www-inc-com.cdn.ampproject.org/c/s/www.inc.com/amp/150976.html

Maria Lagerstedt

Liknande texter
Kommentera