Frågorna vi ställer till varandra hela tiden

Frågorna vi ställer till varandra hela tiden

Enligt författaren Maya Angelou frågar vi de människor vi älskar, de personer som är viktiga för oss professionellt men även de människor vi möter i vardagen 4 tysta frågor.  Vi ställer sällan frågan rakt ut, men de finns där omedvetet under ytan. Och vi söker svaret i kroppsspråket och attityden hos den vi möter. Kanske är det här varför vi människor älskar våra djur så djupt? För de svarar alltid JA på alla 4 frågor. 🙂

Efter att ha läst den här texten har jag bestämt mig för att öva på att vara så närvarande att jag, åtminstone för ett ögonblick, kan få min dotter att känna att svaret alltid är ja på dessa frågor när vi ses efter en lång arbetsdag.

Frågorna är:

  1. Ser du mig?
  2. Bryr du dig att jag är här?
  3. Är jag tillräcklig eller behöver du att jag blir bättre på något sätt?
  4. Kan du säga att jag är speciell för dig, bara genom sättet du ser på mig?

https://www.thriveglobal.com/stories/16020-4-questions-we-unconsciously-ask-near-constantly

Maria Lagerstedt

Liknande texter
Kommentera